Ung

Välkommen till Ung-sidan!

Här har vi samlat smakprov på program för dig som är ung eller ung vuxen. Välkommen att utforska! Och att dela! Sidan uppdateras efterhand, så välkommen tillbaka.

Klicka igång programmen här nedanför. Rubriker:
Möt Jesus. Han lever! Bli uppmuntradLivsberättelserVem är Jesus? Amanda och Viktor, Ung psykisk hälsa, Ung psykisk hälsa i församlingen, Musik, Lärjungaskap, Försvara tron, Framtidshopp

Ruta märkt ”Programserie” öppnar en hel serie.

Bli uppmuntrad

Livsberättelser

Hitta fler program på Temasök/De mötte Jesus

Letters
I framsätet
Berörd av Gud
Ett liv

Vem är Jesus?

Amanda & Viktor

  • Tänk om det var förbjudet att öppet visa din kristna tro?
  • Eller att dina föräldrar får sparken bara för att de tror på Gud?

Det här är vad som händer i dramaserien Amanda & Viktor om två tonåringar som möter förföljelse. Serien är producerad av organisationen Open Doors. I ett studioprogram möter vi också förföljda kristna som inspirerat till serien och samtalar om situationen för förföljda kristna i världen.

Till Amanda & Viktor har Open Doors tagit fram ett samtals- och handledarmaterial för församlingar som i sitt ungdomsarbete vill prata om vad tron kan innebära när den möter motstånd. Materialet kan beställas kostnadsfritt på Open Doors hemsida (www.open-doors.se)

I serien Mod i advent tittar Marianna Okkola och Daniel Elfström tillsammans på dramaserien och pratar om innehållet och om aktuella ämnen kring den.

Serien är delvis baserad på verkliga berättelser från förföljda kristna, se dessa (avsnitt 14-17) här

Ung psykisk hälsa

Ung psykisk hälsa i församlingen

I kortfilmen och det efterföljande panelsamtalet Kom som du är möter vi ungdomsledare Hanna som kämpar med egen ångest, samtidigt som hon ska finnas till för andra unga och förmedla Guds kärlek och omsorg. Hur ska Hanna kunna hantera både andras behov och sitt eget mående?

Musik

Fullt av ögon


Mera musik


Lärjungaskap

Hitta fler program om att vara en lärjunge till Jesus på Temasök/Vandra med Jesus

Mer än naturligt
Steg i tro
Makt med Gud