Välkommen till Himlen TV7:s barnsida! Här hittar du alla våra barnprogram samt pyssel från våra adventskalendrar. Programmen har en tydlig kristen grund och kombinerar Guds Ord med lekfullhet och skoj. Det är bara att klicka på det som verkar intressant och kolla loss.

Theo och hans vänner
I den animerade serien tas vi tillsammans med Theo in i Bibelteatern i skolådan och lär oss mer om Gud och Hans värld. Dessutom får vi följa med på roliga äventyr med mössen Luther och Benny.
Lunks rebus
Med hjälp av kluriga rebusar försöker Lunk lista ut svaret på dagens fråga som alltid har med Bibeln att göra. Klura ut svaren och ta del av de animerade bibelberättelserna!
Barn förklarar
Bibelns berättelser tror sig ju många kunna utantill, eller? För hur var det nu, skapade Gud växterna eller djuren först och hur stor var egentligen Goliat? Det ska den fenomenala barnpanelen berätta!
Yrsa, Lunk och Hjälparklubben
Yrsa och Lunk har startat en Hjälparklubb enligt den gyllene regeln. Muppar med alla slags problem ber dem om hjälp, men räcker det för att vinna hjälpartävlingen? En tvist uppstår mellan vännerna.
MålarBibeln
Bildkonstnären och läraren Mila Lehtonen ritar och berättar fantastiska historier ur Bibeln ofta tillsammans med sin lilla hund. Se berättelserna komma mer och mer till liv ju färggladare de blir!
Story Keepers
I Rom år 64 e.kr står bagaren Ben och hans fru Helena upp mot kejsaren Nero och bildar ett hemligt nätverk där de tillsammans med några barn berättar om Jesus och Guds räddningsplan för alla människor.
Gospel Sam
Gospel Sam är sheriffen som vill alla väl och gärna berättar bibelberättelser. Men han har det inte lätt bland alla skurkar och den malliga bankdirektören Miss Ana. Som tur är finns den välsjungande Tigerlilja och Susan som är tjejen med skinn på näsan.
Liknelser från bakgården
När barnen på bakgården i staden Gladby funderar på något, frågar de helt enkelt Albert. Albert svarar på frågorna genom att berätta liknelser från Bibeln. Dessutom får vi för varje liknelse följa med i tecknad mini-film.
Praise Club
Krister guidar oss genom musikvideor och reportage från olika håll. Dessutom får vi träffa Majros och Åke, som kommer med sina egna funderingar från fähuset.
Berättelsen om Jesus
Ett storartat familjeäventyr. Denna film visar hur barnen kan ha uppfattat vad som hände när de mötte Jesus. Filmen är dubbad till svenska.
Elviras adventskalender
Elvira har fixat ihop en adventskalender för att väntan fram till jul inte ska bli så lång. Hon tänder adventsljus, funderar på vad advent egentligen betyder och så tittar hon på Lunks rebus och Den lilla julshowen.
Nellys julkalender
I sin lilla stuga i skogen bjuder Nelly på många juliga och kuliga program! Hon tittar på Hjälparklubben, Barn förklarar och Mysteriet med det gömda skriftrullarna – Konungens födelse.
Bianca och skafferiets hemlighet
Bianca bakar bullar och kakor i sitt bageri Levande bröd, men trivs bäst i skafferiet. Där hittar hon en konstig apparat och gömda videoband som berättar historien om Story Keepers.
Yrsa, Lunk och den lilla julshowen
Yrsa och Lunk stapplar in i studion där årets Lilla julshow ska spelas in. Producenten ber dem vara programledare och lösa mysteriet med det hemliga meddelandet i tavlan som tycks ha nåt med en frälsare att göra.
Julgåvans hemlighet
Lisa är på jakt efter den bästa julgåvan. Var kan den finnas och vad kan den vara? Mitt bland allt bråte i källaren hittar hon en bok med en fantastisk berättelse -kanske den kan ge några tips?
Kring krubbans adventskalender
Maria och Benita har fått låna Hannas gamla stuga, varifrån de ger tips och idéer på julpyssel och pynt. De funderar också på hur man kan vänta på och förbereda sig för julen och Jesu födelse.

Här hittar du pyssel från våra olika jul- och adventskalendrar. Klicka på bilden du vill öppna så hittar du instruktionerna för hur du ska göra.

Stilig julgran
Mosaikstall av papper
Vacker snökula
Krubba av glasspinnar
Ljusstake med polkagrisar
Mumsig knäck
Glittrig ängel
Stämpla presentpapper
Färglägg Story Keepers

Himlen TV7:s arbete bygger helt och hållet på gåvor. Var med och sprid Guds Ord till barnen genom en spontan gåva eller genom att bli månadsgivare. Vi uppskattar också dina förböner och hoppas att du vill dela våra program med dem du känner. Stort tack för all hjälp!

Stöd oss i Sverige
Swish: 123 677 9300
BankGiro 760-2014
Mottagare: Korsets stöd

Stöd oss i Finland
Nordea, FI40 1112 3000 3427 89
Mottagare: Ristin Tuki ry
Referens: 8507
BIC: NDEAFIHH

Bli månadsgivare
Gå in på himlentv7.se/stod-oss
och fyll i formuläret där.