Vill du lära känna Jesus?

Har du tagit beslut om att följa Jesus? Vi vill skicka en bibel till dig helt kostnadsfritt, gå längst ned på sidan och fyll i formuläret. Jesus älskar dig högt och väntar på att inleda en relation med dig.

Vem är Jesus?

Jesus från Nasaret är en historisk person som dog, uppstod igen från de döda och togs upp till himlen. Han levde för över 2000 år sedan i det område där dagens Israel ligger. Jesus Kristus sade sig vara vägen, sanningen och livet och Guds Son. Enligt Bibeln leder alltså inte alla religioner till samma mål, till en inre frihet och Guds kärlek. Endast tron på Jesus möjliggör en evig gemenskap med den gode och rättfärdige Skaparen. (Johannesevangeliet 14:6)

Söker du den levande Guden?

Enligt Bibeln skildes människan från den helige Guden på grund av syndafallet. Genom Jesu försoningsverk, alltså Hans död på korset, sonades dock mänsklighetens onda gärningar. Varje människa som ångrar sina synder och i bön vänder sig till Jesus får hjälp och blir frälst. (Lukasevangeliet 24:44-47). Tron på Jesus Kristus bär också efter döden till ett evigt liv, till himlen.

Känns det svårt att be med egna ord?

Du kan t.ex. be med dessa ord: Jesus Kristus, tack för att Din kärlek har dragit mig till Dig. Jag tror att Du är mina synders försonare och Guds Son. Tack för att alla mina onda gärningar blir fullt förlåtna tack vare Din död på korset och att jag med tillit får se fram emot framtiden. Tack Jesus, för att Du aldrig lämnar mig ensam utan har lovat vara med mig i alla mina livsdagar här på jorden. Jag får tillbringa evigheten tillsammans med Dig hos vår himmelske Far. Far, tack för att Du älskar mig och har omsorg om mig varje dag.

Studera Bibeln

Bibeln är Guds kärleksbrev till människan som hjälper oss att få reda på vad Han tänker och vad som är viktigt för Honom. Börja t.ex. med Lukas evangelium som klart och tydligt berättar om Jesu liv. (2 Timoteusbrevet 3:16-17)

Berätta om din tro för dina närstående

Enligt Bibeln är frälsningen ingen privat angelägenhet. Berätta för dina vänner och bekanta om Guds gärningar och om ditt beslut att följa Kristus i ditt liv. Gud har kallat människor till sina vittnen och till att leda människor till Gud. Vi får berätta om allt det underbara i hurdan Han är och hur Hans inflytande har förändrat vårt liv. (Matteusevangliet 28:19, Romarbrevet 1:16)

Sök dig till en församling

Nya Testamentet uppmanar oss att söka oss till en församling där vi kan växa andligt och som människa. Sök en församling eller en bibelgrupp i din trakt där du får god bibelundervisning och kan uppleva gemenskap med andra troende. I Paulus brev i Nya Testamentet står det om hurdana församlingarna borde vara. (Efesierbrevet 1:23)

Se på goda undervisningsprogram på Himlen TV7

Bli starkare i din tro genom att se på goda kristna program. Kristen media erbjuder uppmuntrande tankar i vardagen och befäster grunden för din tro. Se via webben eller gratisappen Himlen TV7.

Har du bestämt dig för att följa Jesus? Fyll i din kontaktinformation nedan så skickar vi dig en bibel helt kostnadsfritt! Vi vill uppmuntra dig att hitta en gemenskap där du kan växa i din tro där du är!