1. Hur får jag svensk textning på ett program i programarkivet som saknar det?

Det finns en liten cc knapp i högra hörnet på bildskärmen. Tryck på den så kommer textningen fram.

2. Hur får jag svensk textning när jag laddar ner videon från programarkivet?

När programmet laddas ner på datorn kan det hända att textningen syns där med koden ”nord samiska” om man spelar den på VLC. Man måste själv ändra språket.

3. Det syns bara ett kryss för videon på Play-TV. Vad kan jag göra?

1. Normalt innebär X på videon i Play-arkivet att videon är i kö för publicering. Beroende på läget kan det ta några dar. Skriv gärna till respons [ät] himlentv.se om du undrar.

2. Ett X kan ibland bero på den egna datorn, i synnerhet med webbläsaren Google Chrome. Då har det hjälpt att tömma cacheminnet och annan historik. Gå till övre högra hörnet och klicka på de tre prickarna under stängningskrysset. Välj Inställningar eller Övriga redskap och gå till sidan Töm webbhistorik. Cachade bilder och filer brukar ta mest minne, men man kan även tömma Webbhistorik, Uppladdningshistorik och Cookies och andra webbplatsdata.

4. Videon på Play-TV startar inte. Syns bara en  cirkel som snurrar.

I övre kanten på videon finns två svarta flikar: Standardvideospelare och Alternativ videospelare. Prova klicka på Alternativ videospelare och starta videon där. Det brukar hjälpa. Det kan också hjälpa att tömma cacheminnet (via Sidminnespanelen).

5. Det hörs inget ljud i min Iphone-app, fast både telefonens och programmets volym är på max.

I vissa versioner beror det på att man haft telefonen på ljudlöst (knappen på sidan = orange). När man lägger på ljudet igen, behöver man stänga appen och öppna den igen. Av någon anledning noterar appen inte bytet. Detta ska korrigeras i sinom tid.

Hos vissa telefoner har det hjälpt att ändra Inställningar -> Allmänna -> Använd sidokoppling.

6. Jag har köpt en Chromecast-dosa. Hur får jag in programmen i tv-rutan?

Vi har samlat olika sätt att se kanalen på en skild sida, även svar på hur man får in programmen i tv-rutan. Gå direkt till ”Hur kan man se kanalen? här.

7. Förhandsbilderna i Play-arkivet är borta.

Töm historiken i din webbläsaren, så brukar de komma tillbaka. Ibland kan det bero på sändningssystemet, det brukar gå att korrigera under dagen.