Psykisk hälsa

Här hittar du förslag på program om psykisk hälsa, själavård, live-sänd förbön och intervjuer med människor som fått hjälp. Alla program är startklara!

Är du ung eller ung vuxen? Då finns det en helt egen sajt!  himlentv7.se/ung

Senaste

Stress, press och vila

Alla känner vi av stress, men vad är det egentligen som händer i oss, fysiskt och psykiskt? I denna nya serie möts fysiologiforskaren Anitha Risberg och prästen Boris Salo för att syna stressen och dess orsaker, konsekvenser och återhämtning från den ur både ett fysiologiskt och andligt perspektiv. Serie i sex delar.

Välsignade samtal – om vardagssjälavård

Livet är värdefullt, men inte så lätt alla gånger. Prästen och författaren Boris Salo bjuder oss på fika för att samtala om hur vår kristna tro både är en kraftkälla och en vägvisare och vikten av välsignade samtal.

Källor till arbetsglädje

Prästen och författaren Boris Salo om kraftkällor i arbetet mitt bland alla utmaningar som arbetslivet ställer.

Upprättelse och lärjungaskap

Bli upprättad i Jesus för ett fullödigt liv som Hans lärjunge. Stein Westli från Ellel Ministries Sverige undervisar.
Serien börjar textas till svenska.

Tillsammans ber vi LIVE

Behöver du hjälp i bön? Skriv till ”Tillsammans ber vi LIVE”, även anonymt på himlentv7.se/forbon

När livet gör ont

Serie om den smärta och de frågor som livet ställer oss inför. Med en av Finlands mest erfarna terapeuter, Seppo Jokinen, berättar om sin egen kamp, ger professionella råd och visar på vad Bibeln säger.

Ord av uppmuntran

1-minuters andakter till uppmuntran i din vardag.

Skam- och sårbarhetspodden

En ny podd från Starta om/Frälsningsarmén och Soul Tools i samarbete med Himlen TV7. Podden ingår också i vår portal för psykisk hälsa bland unga, www.himlentv7.se/ung

Ett helat känsloliv

Den Helige Ande vill hela också vårt själsliv. Undervisning av John Fenn. 

Dina relationer

”En kurs för vanliga människor som vill tro på Gud medan de försöker få ihop livets relationer”, med Mats Nyholm, direktor för S:ta Clara.

Färdkost för föräldrar

Barn är en gåva från Gud, men det är ingen enkel uppgift att vara förälder. Råd och uppmuntran med Elli Meklin och Elina Rautio.

Vänskap – Guds arbetsmetod

Gud har alltid verkat i världen genom relationer. Medan världen tappar vänskapsbegreppet mer och mer, kallar Gud sin församling att återupprätta den dimensionen för att mannifestera Hans rike på jorden. Med pastor Stojan Gajicki.

Befrielse från onda makter

I serien ”Vägen till frihet och helande” poängterar den holländske teologen och bibelläraren Gordon van Veelen helande till kropp, själ och ande, och uppmuntrar människor att leva i en nära relation med Gud, att växa i helgelse och att tjäna andra i den Helige Andes kraft och ledning.

Programserien tar även upp själsband, trolldom, spådom och annat som påverkar våra liv på sätt som vi inte ens kan föreställa oss. Programserien är mycket praktisk och kan vara till nytta också för personer som ännu inte är troende.

Berättelser om hur Gud har gripit in

Här finns länkar till flera olika serier med livsberättelser där människor delar med sig av hur Gud gripit in och hjälpt dem i de mest varierande lägen.

Det finns mera!
Sök vidare via Kategori, A-Ö-listan eller sökrutan i Play-arkivet här: www.himlentv7.se/play

”Ni var som vilsegångna får, men nu har ni vänt om till era själars herde och vårdare (Jesus Kristus).” 1 Petr. 2:25