Förföljda kristna

Se och be

Se program om förföljda kristna runtom i världen.
Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni vore deras medfångar, och på dem som misshandlas, som om det gällde er egen kropp. Hebr. 13:3

Ruta märkt ”Programserie” öppnar hela serien.

 

Trofast till slutet

1. Trofast till slutet. Om att förbereda sitt hjärta för förföljelse.

2. En enda Herre. Dokumentär om kristna i krävande miljöer.

3. ”Evigt liv kostar en daglig död.” Lidandet är normal kristendom. Att följa Jesus löser inte dina problem utan ger dig större och fler. Är det värt det? Med David Pawson.

4. Story Keepers. Klassiska barnserien om förföljda kristna i Romarriket som fortsatt spred budet om Jesus.


TV7 Israel – Brödernas försvarare

Michael Kerem samtalar med gäster från hela världen om förföljelsen av kristna i Mellanöstern och Nordafrika.

Gästerna har själva erfarenheter från fältet och serien vill utrusta och utmana den globala kyrkan till att be och stå upp för sina lidande syskon i länder med muslimsk majoritet.

Open Doors Day

Förföljda kristna från olika världsdelar berättar hur deras tro ger dem kraft, uthållighet och hopp mitt i förföljelsen. Produktion: Open Doors Sverige

Open Doors – I förföljelsens spår

Open Doors producerar årligen World Watch List om läget för förföljda kristna i de 50 värst drabbade länderna. I denna programserie berättar de om situationen för förföljda kristna på olika håll i världen.

Serien visar bland annat att under de senaste 10 åren har fler muslimer kommit till tro på Jesus, än under de senaste 1400 åren.
Följ med vad som händer i de mest drabbade länderna.

Timglaset

Om aktuella ämnen ur olika synvinklar, historiska och tidsbundna. Redaktör: dr Susanna Kokkonen.

Café Bibeln – Glöm inte de som förföljs

Förföljelsen av kristna breder ut sig och blir råare. Vad kan vi göra? Gäst i studion är Aki Miettinen.

Får bland vargar

Den underjordiska kyrkan i Iran är världens snabbast växande församling. Långt från kyrkobyggnader och samfund växer en våg av nya lärjungar fram som älskar Jesus och det judiska folket.

Martyrernas röst

De flesta kristna församlingarna, upp till 70 procent, lever och verkar utanför västländernas gränser. Miljoner av våra trosbröder och -systrar lever i länder där man inte respekterar de mänskliga rättigheterna och där religionsfriheten begränsas eller inte alls existerar.

Förföljda i Eurasien
Bibeln berikar – Den syndigastes frälsning

En ateist och gudsförnekare som varit en verklig Jesu smädare och de troendes förföljare får uppleva Guds nåd i den yttersta stunden.

Hur kan vi förbereda oss för förföljelser, vart är vi på väg?

Förföljelsen av kristna har vuxit till en massiv rörelse på olika håll i världen, och terrorismen har fört med den verkligheten till Europa. Hur kan vi som Jesu efterföljare förbereda oss för förföljelser?

Att frodas mitt i förföljelse

Israel Pochtar från Israel, tolkad av Philip Holmberg.

Nya Testamentet öppnas – 1 och 2 Petrusbrevet, Hebreerbrevet

Petrus varnar kristna för förföljelsen som brutit ut, och ger råd om hur de kan stå stadigt i ett allt mer fientligt samhälle. Kärleken till Jesus, visshet om frälsningen och hoppet bär. Bibeln bok för bok, med David Pawson.

De sju (om församlingarna i Uppenbarelseboken) och Apostlagärningarna