Förföljda kristna

Se och be

Se program om förföljda kristna runtom i världen.
Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni vore deras medfångar, och på dem som misshandlas, som om det gällde er egen kropp. Hebr. 13:3

Ruta märkt ”Programserie” öppnar hela serien.

 

Trofast till slutet


Open Doors – I förföljelsens spår

Open Doors producerar årligen World Watch List om läget för förföljda kristna i de 50 värst drabbade länderna. I denna programserie berättar de om situationen för förföljda kristna på olika håll i världen.

TV7 Israel – Brödernas försvarare

Michael Kerem samtalar med gäster från hela världen om förföljelsen av kristna i Mellanöstern och Nordafrika.

Gästerna har själva erfarenheter från fältet och serien vill utrusta och utmana den globala kyrkan till att be och stå upp för sina lidande syskon i länder med muslimsk majoritet.

Open Doors Day

Förföljda kristna från olika världsdelar berättar hur deras tro ger dem kraft, uthållighet och hopp mitt i förföljelsen. Produktion: Open Doors Sverige

Timglaset

Om aktuella ämnen ur olika synvinklar, historiska och tidsbundna. Redaktör: dr Susanna Kokkonen.

Får bland vargar
Café Bibeln – Glöm inte de som förföljs

Förföljelsen av kristna breder ut sig och blir råare. Vad kan vi göra? Gäst i studion är Aki Miettinen.

Martyrernas röst

De flesta kristna församlingarna, upp till 70 procent, lever och verkar utanför västländernas gränser. Miljoner av våra trosbröder och -systrar lever i länder där man inte respekterar de mänskliga rättigheterna och där religionsfriheten begränsas eller inte alls existerar.

Förföljda i Eurasien
Bibeln berikar – Den syndigastes frälsning

En ateist och gudsförnekare som varit en verklig Jesu smädare och de troendes förföljare får uppleva Guds nåd i den yttersta stunden.

Hur kan vi förbereda oss för förföljelser, vart är vi på väg?

Förföljelsen av kristna har vuxit till en massiv rörelse på olika håll i världen, och terrorismen har fört med den verkligheten till Europa. Hur kan vi som Jesu efterföljare förbereda oss för förföljelser?

Att frodas mitt i förföljelse

Israel Pochtar från Israel, tolkad av Philip Holmberg.

Nya Testamentet öppnas – 1 och 2 Petrusbrevet, Hebreerbrevet

Petrus varnar kristna för förföljelsen som brutit ut, och ger råd om hur de kan stå stadigt i ett allt mer fientligt samhälle. Kärleken till Jesus, visshet om frälsningen och hoppet bär. Bibeln bok för bok, med David Pawson.

De sju (om församlingarna i Uppenbarelseboken) och Apostlagärningarna