Himlen TV7 är en kristen tv-kanal.

1. Se presentationsvideo:

2. Se film om Himlen TV7:s grundpelare:

3. Reklam för Play-arkivet:

Himlen TV7

Himlen TV7 är en kristen tv-kanal med bas i Uppsala som riktar sig till Sverige och Svenskfinland. Kanalen sänder 24/7 och erbjuder det största kristna Play-arkivet på svenska med tusentals program att se när du vill. Kanalen vill berätta om Jesus, utrusta Guds folk med Hans Ord och stärka banden till Israel genom nyheter och undervisning. Kanalen är öppen för alla och kan ses på www.himlentv7.se eller gratisappen ”Himlen TV7”, och är nu även tillgänglig på Smart-TV. I Finland finns den även på flera kabeltv-nätverk. Läs mer om hur man ser kanalen här.

Himlen TV7 grundades år 2013 och verkade först fem år i Helsingfors och flyttade till Uppsala 2018. Sverigechef är dr Daniela Persin.

Kanalen är en del av Heaven TV7 Media med fem kanaler på fyra språk samt en egen redaktion i Jerusalem. Mediahuset grundades av Martti och Mirja Ojares år 2003. Huvudkontoret är i Helsingfors.

 

Organisationen bakom Himlen TV7

Himlen TV7 drivs av föreningen Korset Stöd i Sverige. Den Finlandsregistrerade föreningen Ristin Tuki bidrar med innehåll och översättning.

Korsets stöd rf

Korsets stöd rf är en allmännyttig, ideell förening i Sverige. Föreningens vision är att sprida evangeliet bland de svenskspråkiga i Norden speciellt genom elektroniska media.

Föreningen producerar tjänster för att upprätthålla Himlen TV7:s verksamhet och kan ta emot donationer för detta ändamål. Styrelseordförande är Martti Ojares (f.d. vice VD för Finlands största mediekoncern Sanoma Oy, har erhållit hederstiteln ”Kommunikationsråd” av Finlands president). Verkställande direktör är dr Daniela Persin.

Ristin Tuki ry (rf)

Ristin Tuki ry (rf) är en ideell registrerad förening med nationellt penninginsamlingstillstånd i Finland. Ristin Tuki samlar in pengar även för svenskspråkig kristen mediaverksamhet. Föreningen fungerar som innehållsproducent för Heaven TV7-kanalerna, därmed även för Himlen TV7. Styrelseordförande är Martti Ojares. Verksamhetsledare är Maarit Korhonen.