Skandinavisk teologisk högskola (STH)

Se program på Himlen TV7 som skapats i samarbete med STH

 

Skapade Gud universum?

Seminariedag om skapelsevetenskap från Skandinavisk Teologisk Högskola (STH). Elva internationellt kända forskare delar sina senaste rön om ett flertal aspekter.
Klicka på första rutan ”Programserie” för att hitta alla föredrag.

HBTQ och Bibeln

Frågan om äktenskapet och HBTQ tillhör de hetaste i dagens kristenhet. I fyra program beskriver professor Anders Gerdmar vad Bibeln säger om äktenskapet, sambo och Guds plan med sexualiteten.

När börjar livet?

När har man rätt till liv och vem bestämmer det? När får man mänskliga rättigheter och när är livet värt att räddas? I fem seminariepass diskuteras dessa frågor från olika perspektiv och utgångspunkter.

Frontlinjer: Vart leder liberalteologi?

Bibelkritisk forskning ifrågasätter äktheten och trovärdigheten av stora delar av Bibeln. Vad blir kvar? Dr Daniela Persin samtalar med professor Anders Gerdmar utifrån hans bok Det står skrivet: Bibeltro kontra bibelkritik utgiven av STH Akademi.

Hopp för Sverige

Om vi inte tror på skapelsen, vilken följd får det för vår tro på Jesu försoningsverk och vad blir då evangeliet? Daniela Persin samtalar med Sven Nilsson och Anders Gerdmar.

Den nya antisemitisen

I dag tar sig antisemitismen uttryck i en fientlig inställning till staten Israel, och i denna kamp förenas aktörer som annars inte verkar ha något gemensamt. Anders Gerdmar om utvecklingen i Europa.

Kristet Center Örebro

78: Anders Gerdmar talar utifrån sin senaste bok ”HBTQ och Bibeln”. Predikan riktar sig till Kristi kropp och handlar om vad Bibeln säger om äktenskapet och sexualiteten. Ett svärd genom svensk kristenhet.

64: Anders Gerdmar predikar om att ett svärd går genom svensk kristenhet och att vi måste tillbaka till ordets och bönens tjänst.

62: Anders Gerdmar förmedlar ett budskap med profetisk skärpa om Bibelns vikt för väckelse i vårt land.

4: Anders Gerdmar predikar om kraften i Guds ord, att det är ”levande och verksamt” (Hebr. 4:12).

Vetlanda Friförsamling – Väckelsemöte

Anders Gerdmar predikar.

Nationell bönekonferens 2022 och 2019

På bönekonferensen 2022 samlades bedjare från Tanzania, lovsångare från Brasilien tillsammans med bedjare från hela Sverige. Se samlingarna genom att trycka på första rutan ”Programserie” nedan.

År 2019 samlades förebedjare från hela landet och ett stort team från Tanzania för att be för Sverige med temat Guds eld över Sverige. Konferensen präglades av både nöd och tro för landet. Temat bygger på en profetia som Daniel Wiklund fick 2001.

Konferensvärd: Anders Gerdmar, rektor för Skandinavisk teologisk högskola

Inspelningarna är en samproduktion mellan Himlen TV7 och Vision Sverige.
Studiovärdar 2019: Daniela Persin och Christoffer Ahlbäck från respektive kanaler.

Nationell bönekonferens – budskap (2022)

Se viktiga budskap ur samlingarna på konferensen.
Första rutan öppnar hela serien.

Sverige i vågskålen – budskap (2019)

Sverige är i vågskålen och Herren har sak med landet. Vi har vänt oss bort ifrån Gud och är i stort behov av omvändelse och bön.

Det gäller allt ifrån sådant som Guds Ords ställning och de 100 aborter som begås per dag till hur Sverige ställer sig till Israel och det judiska folket.

Men det finns en underbar väg, bönens väg: ”… men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land (2 Krön 7:14).

Nationell Bönekonferens vill mobilisera troende från alla sammanhang, alla åldrar och hela landet till att samfällt be för vårt land.

Re-Formation 2.0

Re-Formation: att återupprätta apostolisk kristendom i Europa: reformation av församlingen, profetisk vision för Europa och strategisk bön. Konferensinspelning, okt-nov 2017 i Uppsala.

Konferensen anordnades av Skandinavisk teologisk högskolas Ledarskapsinstitut. Inspelningen är en samproduktion mellan Himlen TV7, STH och Vision Sverige.

Re-Formation

Re-Formation: att återupprätta apostolisk kristendom i Europa: reformation av församlingen, profetisk vision för Europa och strategisk bön. Konferensinspelning, november 2016 i Uppsala.

Konferensen anordnades av Skandinavisk teologisk högskolas Ledarskapsinstitut. Konferensinspelningen från nov 2016 i Uppsala är  en samproduktion mellan Himlen TV7, STH, Lifely Channel och Vision Sverige.

Första rutan öppnar hela serien.

Anders Gerdmar – Bibeltro till en ny generation

Anders har en passion att resa upp en ny generation tjänstegåvor med en stark och fast bibeltro och Andens fullhet. För detta ändamål grundade han Skandinavisk teologisk högskola i Uppsala. Programledare: Daniela Persin

Anders Gerdmar – Våra andliga rötter

Kristendomens judiska rötter. Vad har skett med dessa genom historien och med vilka följder? Antisemitismens djupa rötter i kristendomen. Vad fick Anders att börja djupdyka i dessa frågor?

Anders Gerdmar – Varför jag inte konverterat till katolicismen

Flera synliga profiler i Sverige har konverterat till katolicismen de senaste åren. Anders är en av de få som i klartext tagit avstånd från konvertering och Katolska kyrkans efter-bibliska läror.

Anders Gerdmar – Bibeltro och väckelse

Serie om att bibeltro är grunden för varje väckelse, hur Bibeln från olika håll attackeras idag och hur en bibeltrogen teologi kan försvara Bibeln och träna nya generationer av förkunnare med ett budskap om frälsning genom Jesus Kristus och genombrott för evangelium. Programledare: Daniela Persin