Stress, press och vila – följ nya serien

Vad gör stress med oss?

Följ serien med samtal mellan fysiologiforskaren Anitha Risberg och prästen Boris Salo om samverkan mellan kropp och själ.

Utifrån sina respektive yrkeserfarenheter mejslar de fram unika perspektiv på orsaker till stress, konsekvenser som stress kan leda till och vägar till återhämtning.

Serien består av sex samtal.

  1. Vad är stress? 30/3 och 2/4
  2. Samhällsstress 6/4 och 9/4
  3. Arbetsstress 13/4 och 16/4
  4. Relationsstress 20/4 och 23/4
  5. Individuell stress 27/4 och 30/4
  6. Välsignelse och återhämtning 4/5 och 7/5

I avsnitt 4 om relationer medverkar även deras äkta hälfter Anders Risberg och Vivian Salo.

Himlen TV7:s Sverigechef Daniela Persin kom med programidén. – Gud har skapat oss som ande, själ och kropp, som en helhet, säger hon. Stress och press påverkar inte bara vårt känsloliv utan också vår andliga och fysiska hälsa. Därför ville vi sammanföra prästen och själavårdaren Boris Salo och fysiologiforskaren och författaren Anitha Risberg till samtal om de olika aspekterna av stress och press, och om hur vi kan leva i andlig, själslig och kroppslig vila.

Vilka är Anitha Risberg och Boris Salo?

Anitha Risberg är medicine dr i fysiologi och författare. Tillsammans med sin man, civ.ing. Anders Risberg, driver hon företaget Kunskap till hälsa med förlag och kurs- och föreläsningsverksamhet på kristen grund. De brukar också vara anlitade på församlingsdagar. Hon undervisar även vid Luleå Tekniska Universitet i arbetsmiljö och stressfysiologi. Hon har skrivit stora delar av boken Stress, prestaton och återhämtning.

Boris Salo är präst i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland sedan 1978. Han har bl a tjänstgjort som kaplan i Helsingfors och 15 år som kyrkoherde i Larsmo. Med sin fru Vivian Salo har han i mer än 30 års tid varit engagerad i äktenskapsarbete. År 2000 introducerade de Alphas äktenskapskurser i Finland. Han har också skrivit ett antal böcker, bl a boken som den aktuella tv-serien baserar sig på, Fri från press och tristess.

Producent för serien är Himlen TV7:s produktionsansvariga Lina Forsblom.

Välkommen att ta del av Anitha Risbergs och Boris Salos rika upptäckter!

PREMIÄR!
STRESS, PRESS OCH VILA
Onsdagar kl. 20.15 på TV-kanalen, från 30/3
Därefter i Play-arkivet och på Temasök/Psykisk hälsa
Repris lördagar kl. 18.00, från 2/4

Se kanalen på smart-tv eller mobil via appen ”Himlen TV7” eller på webben via www.himlentv7.se. I Finland finns vi även på ett antal kabelnätverk. Läs mer om hur du ser kanalen här.