Trettondagen 6/1: Egypten, Assyrien och Israel tjänar Herren

Trettondagen påminner om de vise männen som kom från Österlandet för att hylla den nyfödde Kungen. Vi läser om dem i Matteusevangeliet, kapitel 2.

Se Himlen TV7:s Sverigechef Daniela Persin i samtal med Tom Craig som bott 30 år i Mellanöstern och träffat kristna från de områden de vise männen antas komma ifrån. Ett löfte som lever bland många av dem idag är Jes. 19:23-25. Hör Tom berätta mer!

På den dagen ska det finnas en banad väg mellan Egypten och Assyrien, och assyrierna ska komma in i Egypten och egyptierna in i Assyrien, och egyptierna ska tjäna Herren tillsammans med assyrierna. På den dagen ska Israel vara den tredje vid sidan av Egypten och Assyrien, en välsignelse mitt på jorden. Herren Sebaot ska välsigna dem och säga:

Välsignat är Egypten, mitt folk,
och Assyrien, mina händers verk,
och Israel, min arvedel!
Jesaja 19:23-25

KUNGEN KOMMER
Egypten, Assyrien och Israel tjänar Herren
Trettondagen fre 6/1 kl. 18.30 på TV-kanalen
I Play-arkivet redan nu

Se Himlen TV7 på smart-tv, mobil eller platta via vår app ”Himlen TV7” eller på alla skärmar via himlentv7.se utan kostnad eller registrering. I Finland finns vi också på flera kabelnätverk. Läs mer om hur man kan se kanalen, här. (OBS! Iphone-appar med iOS 16 har visat sig ha problem för närvarande. Läs mer här och titta via länkarna ovan.)