PREMIÄR 17/9: TV7 Israel – Från vaktpostens horisont

”På dina murar, Jerusalem, har jag ställt väktare. Varken dag eller natt får de någonsin tystna.” Jesaja 62:6

Möt männen och kvinnorna som varit Israels vaktposter!

När folket sov höll de vakt och var redo att stå upp för Israel och dess huvudstad Jerusalem på alla fronter. Nu kommer de en efter en till Himlen TV7:s studio i Jerusalem för ingående intervjuer.

Det är TV7 Israels programvärd och analytiker Amir Oren som gör intervjuerna. Han är en veteran i nyhetsbevakningen av Israels styre, försvar och säkerhet. Hans gäster kommer att dela historier, insikter och avslöjanden på ett sätt som får hotbilden mot Israel att klarna.

Ta del av exklusiva insikter från de som varit med i toppskiktet! Vi hoppas att du som tittare sedan vill inta din plats på muren och lyfta upp dessa ämnen i bön (Psalm 122).

Första gästen är ambassadör Efraim Halevi, den ende i Israels historia som lett både underrättelsetjänsten Mossad och Nationella säkerhetsrådet.

Han kallades hem från Bryssel där han var Israels ambassadör till EU och Nato för att återuppta sin karriär inom Mossad och tjäna under tre premiärministrar (Benjamin Netanjahu, Ehud Barak och Ariel Sharon). Född i England och med en lågmäld framtoning som andades brittiska universitet och eleganta klubbar, kom han att liknas vid Israels egen Smiley – mästerspionen i John Le Carrés romaner. Hans bok ”Man in the Shadows” är en guldgruva av hemligheter och anekdoter. Halevi lämnar nu skuggorna för att medverka i premiäravsnittet av TV7 Israel – Från vaktpostens horisont.

PREMIÄR:
TV7 Israel – Från vaktpostens horisont
Tors 17/9 kl. 20.15 på TV-kanalen
Repris lör 19/9 kl. 17.30
I Play-arkivet här

Förutom på webben kan Himlen TV7 ses via gratisappen ”Himlen TV7” och i tv-rutan via Apple TV, Chromecast och en vanlig HDMI-kabel. Läs mer om hur du kan se kanalen här.