TV7 Israel – Från vaktpostens horisont, del 2

Se fortsättningen av intervjun med den forne Mossad-chefen Efraim Halevi!
Han delar med sig av sina erfarenheter och reflekterar över en spionchefs plikt mot såväl politiska överordnade som agenter i tjänst ute på fältet.

Han kallades hem från Bryssel och uppdraget som Israels ambassadör till EU och Nato för att återuppta sin karriär inom Mossad och tjäna under tre premiärministrar (Benjamin Netanjahu, Ehud Barak och Ariel Sharon). I det andra avsnittet möter vi återigen Efraim Halevi som ger oss glimtar av de framgångar, misslyckanden, utmaningar och hänsynstaganden som en Mossad-chef måste hantera.

TV7 Israel – Från vaktpostens horisont

”På dina murar, Jerusalem, har jag ställt väktare. Varken dag eller natt får de någonsin tystna.” Jes 62:6

Möt männen och kvinnorna som varit Israels vaktposter. När folket sov höll de vakt och var redo att strida för Israel och dess huvudstad Jerusalem på alla fronter. Nu kommer de en efter en till Himlen TV7:s systerstudio i Jerusalem för ingående intervjuer med TV7 Israels programvärd och analytiker Amir Oren, en veteran i nyhetsbevakningen av Israels styre, försvar och säkerhet. Hans gäster kommer att dela historier, insikter och avslöjanden på ett sätt som får hotbilden mot Israel att klarna.

Vi hoppas att du som tittare sedan vill inta din plats på muren och lyfta upp dessa ämnen i bön (Ps 122).

TV7 Israel – Från vaktpostens horistont
Ambassadör Efraim Halevi, del 2
Tors 15/10 kl. 20.15 på TV-kanalen
Därefter i Play-arkivet
Se hela serien här

Förutom på webben kan kanalen ses på gratisappen ”Himlen TV7” och i tv-rutan via Apple TV, Chromecast och en HDMI-kabel från datorn. I Finland finns vi även på flera kabelnätverk. Fråga efter Himlen TV7 hos din tv-operatör!