Samarbete mellan Korset i Hassela och Himlen TV7

Himlen TV7 inleder samarbete med stödföreningen för korset i Hassela.

För varje ny medlem som anmäler sig som medlem till Korset i Hasselas stödförening (450 kr per år) får Himlen TV7 450 kronor av en företagare som på så sätt sponsrar både Korset i Hassela och Himlen TV7.

Vid Sveriges geografiska mittpunkt, djupt förankrat i urberget, står i dag ett 30 meter högt kors, som en påminnelse om Sveriges kristna arv. Resningen av St Staffans-korset i Hassela skedde den 1 juli 2011, något som fick stor uppmärksamhet i både profana och kristna medier. Tidningar, radio och tv både lokalt och på nationell nivå rapporterade från händelsen. Invigningen som följde dagarna efter resningen blev en riktig festhögtid, med välbesökta gudstjänster där bla biskop emeritus Björn Fjärstedt och domkyrkokomminister Carl-Erik Sahlberg medverkade.

Vid kung Carl XVI Gustafs 70-årsdag år 2016 fick en delegation från Korset i Hassela en audiens hos kungen där de överlämnade en miniatyr av korset till Sveriges statschef.

Det tog 25 år från det att prästen Karl Åkerblom delade tanken om att resa ett kors i Hassela med några vänner i Nordanstig tills visionen blev verklighet. Efter 24 år, fyra bygglov, otaliga diskussioner, tidningsartiklar och sammanträden, kunde det första spadtaget för S:t Staffans-korset i Hassela tas den 10 september 2010 av Nordanstigs kommunalråd Stig Eng. Året därpå byggdes en väg upp till platsen där korset står och tack vare gensvaret från vänner och understödjare kunde korset alltså invigas för åtta år sedan.

Byggnationen av och verksamheten kring korset i Hassela, som exempelvis bönesatsningar i samband med nationaldagen, finansieras via medlemsavgifter till stödföreningen St Staffans kapell. För varje ny medlem som anmäler sig som medlem till Korset i Hasselas stödförening (450 kr per år) får Himlen TV7 450 kronor av en företagare som på så sätt sponsrar både Korset i Hassela och Himlen TV7.

  • Mejla ditt namn och din adress till respons [ät] himlentv7.se och skriv ”Korset i Hassela”
    så får du en avi på 450 kr från föreningen St Staffans kapell,
    samtidigt som Himlen TV7 får motsvarande summa från företaget som sponsrar detta samarbete.

Bilden:
Vid kung Carl XVI Gustafs 70-årsdag år 2016 fick en delegation från Korset i Hassela en audiens hos kungen där de överlämnade en miniatyr av korset till Sveriges statschef.