Ny portal för psykisk hälsa bland unga, 10/3

Himlen TV7 öppnar en helt egen portal för psykisk hälsa bland unga.

Den är vårt bidrag till att göra något åt den växande psykiska ohälsan bland unga. Det är viktigt att det finns kristna alternativ som syns i Google-sökningar dit många unga vänder sig i sin ensamhet för svar på frågor.

Satsningen består av ett samarbete med Frälsningsarmén, Soul Tools och kunniga filmskapare som tidigare arbetat för bland annat SVT samt verksamma psykologer och kuratorer med en trygg kristen tro. Tillsammans skapar vi resurser som bemöter ungas frågor och problem.

På portalen kommer öronmärkta program kring ämnet psykisk hälsa att släppas, bland annat Skam- och sårbarhetspodden 10/3 och säsong 2 av Käre Gud, jag har ett problem 3/3. Programmen kompletteras med skriftliga råd från yrkesverksamma psykologer, terapeuter och teologer för att möta unga i sina tankar och känslor.

Portalen tar upp frågor som många unga brottas med såsom mobbing, porr, ensamhet och spelmissbruk. Varje tema får sin egen sida som innefattar program och texter. När någon söker på ämnesområdena är det sannolikt att dessa dyker upp genom Google-sökningar.

– Jesus visade med sin tid och sina resurser att Han brydde sig om alla människor, och inte minst de unga. Att ungdomar i vårt samhälle mår dåligt är också vår börda som kristna, kommenterar Samuel Deleskog, producent på Himlen TV7 och skapare av portalen för psykisk hälsa bland unga.

UNG-PORTALEN öppnas ons 10/3 kl. 15.00!!!
www.himlentv7.se/ung

SKAM- OCH SÅRBARHETSPODDEN
Se den på www.himlentv7.se/ung
Onsdagar kl. 20.15 på TV-kanalen, från 10/3
Därefter i Play-arkivet här

KÄRE GUD, JAG HAR ETT PROBLEM
Se den på www.himlentv7.se/ung
Onsdagar kl. 18.25 på TV-kanalen
Därefter i Play-arkivet här

Berätta gärna om dessa!

Himlen TV7 kan ses via gratisappen ”Himlen TV7”, på dator och i tv-rutan via Smart TV och Android TV och på andra sätt som du kan läsa om här: Hur man kan se kanalen