Ny serie 24/5: Evangeliet om riket

En ny spännande serie har premiär på pingstannandag.

Det är den erfarne pastorn Sven Nilsson som delar det han lärt och levt om Evangeliet om riket. Han intervjuas av Linus Hugosson (t.v.) och även pastor Per-Åke Eliasson (t.h.) medverkar i serien. Alla tre är en del av församlingen Kristet Center Örebro som bearbetat dessa frågor djupt och länge.

Guds rike var centralt för Jesus och apostlarna. Både evangelierna och Apostlagärningar berättar att de talade om Guds rike. Och detta evangelium om riket ska förkunnas i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk. Sedan ska slutet komma. Matt. 24:14

  • Vad är evangeliet om riket?
  • Hur kan vi som enskilda kristna vara med och bygga Guds rike?
  • Hur kan vi uttrycka Guds rike tillsammans i församlingen?

Det är just livet tillsammans som kristna som Sven Nilsson tar fasta på i serien.

Han vill se församlingen som ett tecken för Guds rike som representerar en begynnande upprättelse av hela livet i alla dess relationer till skapelsen och de ordningar för människans liv som var från begynnelsen. Något som vi söker och ber om, både enskilt och i vårt liv tillsammans som Guds folk.

Han ser Guds rike ger oss ett folkmedvetande som kan förlösa den självkänsla och frimodighet som svensk kristenhet behöver inför alla utmanande samhällsförändringar. Som ett folk har vi tillräckligt mycket gemensamt för att bära upp en alternativ kultur i ett sekulariserat samhälle.

  • Följ med i 10 avsnitt!
  • Med början på annandag pingst!

Låt ditt rike komma.
Låt din vilja ske, på jorden som i himlen.
Matt. 6:10

Sven Nilsson har varit i aktiv evangelisk tjänst sedan 1947, först som evangelist och senare som pastor. För närvarande är han en del av församlingsledningen för Kristet Center Örebro, som han också varit med att grunda. Sven Nilsson har även skrivit ett flertal böcker och varit en framträdande nationell ledare i olika bönenätverk.

Se trailer här

PREMIÄR!
Evangeliet om riket
Måndagar kl. 21.00 på TV-kanalen, från 24/5
Repris torsdagar kl. 19.00
I Play-arkivet

Sven Nilssons bok ”Evangeliet om riket” finns att köpa på Himlen TV7 Shop här.

Förutom på webben kan kanalen ses via gratisapp för mobilen ”Himlen TV7” och via appar för Smart TV. I Finland finns vi även på flera kabelnätverk. Fråga efter kanalen hos din operatör! Läs mer om hur du kan se kanalen här.