Se premiären! Käre Gud, jag har ett problem

Det blir premiär 3/3 för serien Käre Gud, jag har ett problem, säsong 2.

Se den nu via vår nya portal för psykisk hälsa: www.himlentv7.se/ung

”Joel har blivit sviken av sin kompis Wilmer och kan bara inte förlåta honom. Han vill så gärna att det ska bli som det var förut, men förstår inte hur det ska gå till.”

Att vara tonåring är inte alltid så lätt. Den psykiska ohälsan bland ungdomar fortsätter att öka. Men det finns något som man alltid kan göra när problemen känns övermäktiga: be.

I den här serien får vi möta sex ungdomar som brottas med olika problem; ensamhet, självbild, rädsla för att berätta om sin tro, prestationsångest, tvivel och missbruk i familjen. I varje avsnitt får vi höra en tonårings inre bön till Gud, samtidigt som vi får se scener ur tonåringens vardag.

Dramatiseringarna följs av ett kort eftersnack av en kurator som ger stöd och uppmuntran till tonåringar som brottas med liknande problem. Framför allt uppmanar hon till att göra som tjejen eller killen i filmen, att be till Gud och att söka stöd hos någon vuxen.

NÄSTA PREMIÄR:
PORTALEN www.himlentv7.se/ung OM PSYKISK HÄLSA ÖPPNAS ONS 10/3

Där släpps hela säsong 2 av Käre Gud, jag har ett problem och nya Skam- och sårbarhetspodden, ett samarbete mellan Starta om/Frälsningsarmén, Soul Tools och Himlen TV7. Portalen om psykisk hälsa för unga är en del av en större satsning på detta tema på Himlen TV7 under detta år.

KÄRE GUD, JAG HAR ETT PROBLEM
På www.himlentv7.se/ung

Onsdagar kl. 18.25, från 3/3 på TV-kanalen
Repris söndagar kl. 18.25
Därefter i Play-arkivet här

Kanalen är öppen för alla och kan ses på www.himlentv7.se eller gratisappen ”Himlen TV7” och är nu även tillgänglig på Smart-TV.