Den första nattvarden

Den judiska påsken firas till minnet av friheten från slaveriet i Egypten. Jesu sista måltid med lärjungarna var under påsken.

I detta program berättar Barry Segal om denna urgamla måltid som firas än idag och de många parallellerna till Jesu försoningsverk.

Se programmet i Play-arkivet här:
Judiska påskhögtiden
I serien Rötter och reflektioner.

”Min stund är nära. Jag vill äta påskalammet hos dig med mina lärjungar.”

Medan de åt tog Jesus ett bröd, tackade Gud, bröt det och gav åt lärjungarna och sade: ”Tag och ät. Detta är min kropp.” Och han tog en bägare, tackade Gud och gav åt dem och sade: ”Drick av den alla. Detta är mitt blod, förbundsblodet, som blir utgjutet för många till syndernas förlåtelse. Jag säger er: Från denna stund ska jag inte dricka av vinstockens frukt förrän den dag jag dricker det nytt med er i min Fars rike.” När de sedan hade sjungit lovsången, gick de ut till Olivberget. Matteusevangeliet 26:18, 26-29

Fler påskprogram på Himlen TV7 hittar du här.